Generationer med färg och form

Startdatum:
2018-06-02

Slutdatum:
2018-06-20

Gerd Skytt informerar att Nyköping är födelse- och barndomsstad för alla fyra. Gerd visar i sina akvarellmålningar att hon älskar grönskan och allt som växer eftersom hon är odlare, och det tror hon är själva kärnan till hennes lust att måla. Låter sig gärna inspireras av ljuset i naturen, hur det framhäver saker, och gör allting vackrare, men även när ljuset saknas, och allting fördunklas kan vara intressant.  

Karin Minehed vill fritt i sina akrylmålningar uttrycka sig i färg närhelst hon vill och behöver. Hennes måleri ska vara kravlöst.  

Åsa Ekekrantz har alltid tyckt om att skapa.  Hon inspireras av natur och musik…. Musiken får henne att släppa loss i sitt måleri och sin keramik.

Johanna Ekekrantz har hållit på med olika uttryck av konst i hela sitt liv. Genom sin uppväxt har hon testat olika tekniker och upprepat och tränat på att behärska en viss konstform. Under gymnasiet gick hon bild och form och gick sedan vidare till universitetet med konstkurser, en kort introduktionskurs i mönsterdesign, prototypmodellering och keramik för att sedan läsa Mönsterdesign på Formakademin i Lidköping. Diverse konstkurser genom åren och provat på att vara kursledare själv. Hon älskar att skapa utifrån nya influenser som kommer från hennes intresse för både nutida och dåtida konst. Inspiration i det sirligt vackra till det väldigt abstrakta, men ändå sobra uttryck. Favoritmaterial är att i sitt måleri och sin textila konst blanda tekniker som tusch, akryl, textil och återbruk. Önskan är att skapa något beständigt med hållbara färger och återanvändning av material som har använts i många år.

Det händer då och då att de målar tillsammans. Vid köksbordet, eller ute, i någons trädgård, eller vid stranden.