www.nymos.se
info@nymos.se
Behmbrogatan 7
  611 34 Nyköping

Trollkarlen från Oz

NYMOS - Nyköpings Musikal- och Operettsällskap
bildades 1991 av en kärntrupp på fem stycken ungdomar som tidigare hade varit inblandade i musikalen Godspell 1987.

Från början var NYMOS en utpräglad ungdomsförening men i nuläget finns alla ålderskategorier representerade. Medlemsantalet i dagsläget ligger runt hundra personer. Verksamheten är fördelad på, i nuläget, tre grenar. En är att sätta upp stora musikaler med jämna mellanrum och vi har under årens lopp hunnit sätta upp ett flertal stora som små produktioner. De flesta produktioner har spelats på Culturum i Nyköping med plats för cirka 500 personer. Skådespelarna till de stora musikalerna tas ut genom auditions så vem som helst som vill vara med har en chans. Ensemblen byts på detta vis ofta, speciellt huvudpersonerna. Mellan de stora musikalerna sysslar vi med att sätta upp mindre produktioner och brukar då hyra in oss på Nyköpings Teater med plats för 250 personer.

NYMOS-kören
En annan gren är Nymos-kören som är efterfrågad till konserter/uppträdanden i olika sammanhang. Från kortare sånguppträdanden (ca 15-30 min), till föreställningar på ett par timmar. 2005 satte kören upp den egenskrivna musikalen ”Jag tror jag får schlager, älskling!” (egna repliker, kända schlagers) och 2009 ”Ner kommer man alltid”. Båda spelades på Nyköpings Teater. Dessutom har kören skrivit och framfört kortare julshower på Nyköpings folkhögskola flera år samt gjort flertalet framföranden vid firmafester.

NYMOS-kören övar på söndagar mellan kl 18-20 i egen lokal i Gamla Bryggeriet. Körens repertoar är lättsam, ofta låtar ur musikaler men även låtar av t ex ABBA, Robban Broberg och C M Bellman sjunger vi litet beroende på sammanhang. Till jul står julsånger på programmet och till sommaren kan någon sommarsång sitta rätt. Till hösten 2011 kommer kören att framföra ett urval av Povel Ramels gedigna produktion på Nyköpings teater.

Kursverksamhet
Den tredje grenen är kursverksamheten som bedrivs året runt. Teaterkurser för barn, ungdomar och vuxna vårtermin och hösttermin. Musikalkurser samt Teaterkurser för barn äger dessutom rum under sommarlovet.

Alla medlemmarna i NYMOS jobbar gratis.
Nymos har ca 100 medlemmar.